Mark McGibbon - ALL denim look

Sandheden de fleste IKKE ved om at være blogger

Der er rigtig mange der den seneste tid har startet en blog eller overvejer at gøre det. Jeg er blevet spurgt rigtig meget de seneste par uger: ”Mike, jeg vil gerne starte en blog, hvad gør jeg?” Når jeg så spørger ind til hvad der er motivet bag, at starte en blog, så får jeg ofte svaret ”jamen jeg vil gerne have gratis tøj”, ”Jeg har meget tøj at vise frem”, ”Jeg vil gerne være kendt”, ”Jeg vil gerne tjene penge på at blogge.” En del af min omgangskreds har den seneste tid været udsat for en masse snaps fra mig og fortællinger omkring events jeg har været til osv. Når jeg skriver omgangskreds, så mener jeg mine venner og enkelte bekendte. Det er som om folk tænker ”Hvis Mike kan blive blogger, så kan jeg vel også?” Og jo, selvfølgelig kan du det! Alle kan blive hvad de har lyst til (Næsten.) Vi skal alle sammen bare lige huske på at, over 90% af alle blogs lukker ned indenfor 1 måned ( Kan ikke huske hvor jeg læste det) men det er meget passende. Jeg så, så sent som i sidste måned, en halv kendt person som startede en blog. Hun skrev at, hun ville starte en blog fordi det var nu engang det nye smarte at gøre, hun skrev at, hun vidste ikke helt hvad hendes blog skulle handle om, men det ville hun finde ud af efter hånden. Det er over 1 måned siden at, hun lavede hendes første indlæg og hun har ikke lavet et indlæg siden…

Min pointe med det er at, der er så mange der gerne vil starte en blog, de er helt vild med ideen om at eje en blog og blive en stor blogger. De glemmer bare fuldstændigt at, dem som de ser op til og gerne vil have goder som, har blogget flere år i træk og vi snakker altså ikke et indlæg om måneden nok nærmere 20! Det er en masse arbejde at ligge, hvis man vil køre en blog og det kan tage rigtig lang tid – ofte år før man får en fast læsergruppe. Der er mange der siger ”Jamen det er ikke hårdt at være blogger.” Nej det er ikke fysisk hårdt at, stå foran et kamera og skrive indlæg og redigere billeder, men det tager virkelig lang tid. Det er tid som du måske bliver nød til at tage fra ellers andre vigtige ting som f.eks. skole. Jeg har personligt droppet skole timer for at kunne være ude og tage billeder. Det skal dog understreges at, det ikke er noget jeg vil opfordre andre til at gøre.) Så den kommentar med ”Jeg laver lige en blog mandag og modtager gratis tøj lørdag” Er ikke alene utrolig naiv, men på samme tid også lidt fornærmende for os der rent faktisk har kæmpet flere år i træk for at komme til hvor vi er nu. At alt vores arbejde, bare bliver reduceret til at kunne opnås på 1 måned eller 2. Det korte og det lange er at, hvis du vil lave en blog for at modtage gratis tøj er mit råd klart LAD VÆRE! Det kan meget bedre betale sig at arbejde og bruge sin timeløn på det tøj, du ellers måske og kun måske, hvis du blev relevant nok, ville modtage om 3-4 år. Dette indlæg er på ingen måde for at knuse folks drømme om at, blive en stor blogger. Jeg prøver bare at sætte det lidt i perspektiv og minde folk om at, blive en stor blogger som modtager sponser tøj med posten hver anden dag er IKKE noget du blive over night…Eller noget du måske aldrig bliver. Der er jo nok over et tusinde i DK som, nok har blogget i mere end 3-4 år vil jeg gå ud fra. Når jeg er til events med de store mærker så er der ikke flere tusinde mennesker, nok nærmere 100-150 maks! Og det er inklusiv presse. Så selv med mange års hårdt arbejde er du altså stadig ikke garanteret at, nå til det punkt hvor du bliver en af de større blogger. Hvis du går med en drøm om at blive stor blogger så skal du endelig ikke stoppe eller lade nogen fortælle dig du ikke kan blive det. Jeg havde selv for år tilbage nogle der grinte af mig og min blog, men jeg lod det ikke stoppe mig.

Du skal bare inden du starter, overveje hvorfor du vil blogge. Er det fordi vi inderligt gerne vil have en blog og vil elske at bruge masser af tid på den, for det er virkelig i alt sin betydning en livsstil at være blogger. Hvis det er det, så skal du følge din drøm og kæmpe for den! Hvis du derimod vil starte en blog fordi du gerne vil have gratis tøj, gerne vil til en masse events og har et håb om at blive kendt på den måde, så vil jeg klar anbefale dig ikke at spilde din tid og prøve at, finde en anden måde at opnå det på. For blogging kan og er for de fleste en meget lang og sej kamp om at, blive en af top bloggerne i Danmark.

8 kommentarer

 • Hej Mike

  Du har fat i rigtig mange gode ting – og pointen er klar 🙂 Det er fedt at være blogger, og man kan også godt tjene på det hvis man er god, men det kræver hårdt arbejde 🙂

  Har ikke hørt om de 90%, synes det lyder meget højt! Men det tegner et fint billede af, at rigtig mange starter op, tror det er nemt, opdager de faktisk skal skrive indlæg og få følgere, og så opgiver igen 🙂

  Rådet er således, at hvis du bruger mere tiden inden opstart på, at få dit “koncept” til at sidde lige i skabet – så har du større chance for at klare den 🙂

  /Nicolaj – Unitate.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] første indlæg er udformet af: Mike Afsharian → Han fremhæver bl.a. hvordan mange drømmer om at blogge udelukkende med henblik på at høste […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Un nuevo juego social, on line para smartphones Android desarrollado por Pandereta Estudios, un equipo indie De España que va a
  dar mucho de que charlar.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kunne ikke skrive det bedre selv. Fedt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Mike,
  Har læst med et par uger herinde, og synes at det er spændende at høre dine synspunkter på det at blogge. Jeg begyndte selv for nylig at blogge, og jeg er blevet ret grebet af det. Jeg er bestemt ikke begyndt på det for at modtage gaver – som journalist (som jeg arbejder som) kan det hurtigt blive lidt problematisk, hvis jeg går ud og reklamerer for et eller andet. Jeg elsker de blogs, hvor man kan mærke, at der er en person og en ærlighed bag. Derfor tror jeg også, at folk, der blogger for at få gratis tøj og kendis-faktor ikke kommer til at lykkedes med projektet. Man skal sgu kunne mærke, at det er noget, personen elsker 🙂
  Tak for en god blog!
  Mvh Josefine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mike Afsharian

   Hej Josefine.
   Jeg er glad for at høre du følger med som fast læser! 🙂
   Du har helt ret i det du skriver, så længe det ikke er noget man brænder for, så bliver det aldrig til noget.
   //Mike

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er lidt tankevækkende at folk gerne vil “leve af at blogge” hvis de ikke ved hvad de vil “skrive om” – blogging er jo netop at skrive.
  Jeg modtog mit første “gratis stykke tøj” (for det jo aldrig gratis) efter 2,5 år, og forventer ikke det sker foreløbig igen

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mark McGibbon - ALL denim look