Dyrberg/kern Mens Collection

De 5 Værste og bedste ting ved modeugen

 

image

Jeg har lavet dette indlæg, for at vise jeg læsere at modeugen består af andet end lækre snacks og modeshow i lange baner. Lad mig starte med den første del af listen, nemlig den gode del. Jeg vil gøre opmærksom på at disse udsagn kun reflektere min personlige holdning og ikke nødvendigvis andre blogger. Samtidig er dette års modeuge ikke min første, så jeg har grundlag for de holdninger jeg udtrykker i dette indlæg.

 

Det bedste ved modeugen

  1. Du får set de helt nye styles fra de viste designere på en speciel og inspirerende måde hvilket er under et modeshow. De fleste modeshows er i modeugen kalenderen sat af til at vare 1 time…. Når alle er seatet så begynder musikken og modellerne går ned af catwalken og man ser de forskellige designs. De fleste har mobilen fremme og tager snaps af de designs der skiller sig ud.
  2.  Under modeugen er der også modemesse, der kan man møde de fleste designere i deres stand og man kan få en personlig samtale med dem. Der er mange bloggere ( for det meste nye) der tager hen til de forskellige stande og snakker med de forskellige designere om et evt. Samarbejde.  Jeg var selv inde på modemessen under modeugen, da jeg selv havde 3 møder med nogle firmaer der selv havde kontaktet mig forinden.
  3. Stylingen! De fleste (Store bloggere) bliver stylet fra top til tå af deres samarbejdspartnere til modeugen. Jeg var selv inde og vælge tøj fra flere af mine samarbejdspartnere flere uger før modeugen startede. Da der er en del gade fotografer i København og der generelt bliver taget en masse billeder ( f.eks røde løbere/pressevæg osv.) Så det kan godt betale sig for de forskellige mærker at kæde de store blogger til, da bloggerne selv oftest poster billeder deres outfits på instagram og/eller bloggen. Det give ren unik form for eksponering for de forskellige mærker.
  4. Backstage. Jeg har valgt denne på listen, da jeg personligt syntes det er en fed oplevelse at komme med backstage til modeugen. Jeg tog backstage til de shows hvor jeg kunne nå det og så designeren løbe frem til tilbage og så alle modellerne komme i tøjet. Da jeg personligt kender nogle af modeller der ofte går shows , er det også hyggeligt lige at kunne hilse. Det er virkelig et helt univers for sig selv når man er backstage til et modeshow.
  5. At kunne vise modeugen frem til mine læsere er noget af det jeg ser mest frem til hvert år. Jeg fylder hvert år min instagram og min blog op med billeder fra modeugen, i år ( under modeugen) bestod min instagram ikke af andet end billeder fra modeugen

 

 

Det mindre gode ved modeugen

  1. Det er som modeblogger meget tidskrævende at dække modeugen. Det kommer selvfølgelig an på hvor dedikeret man er som blogger. Hvis man som jeg gerne vil dække det meste af modeugen, er det allerede i sig elv en stor opgave man har sat dig for. Tidspresset er meget stort og hvis det ikke var for en masse hoppen ind og ud af taxier ville jeg aldrig kunne nå alt det jeg gerne ville og det kan hurtigt blive dyrt. Hvis du som blogger gerne vil nå til de fleste shows som starter så tidligt som kl. 9:30 om morgenen og de seneste kan være kl.23 og du samtidig gerne vil kunne nå at instagramme/blogge/spise/ sove/ trække vejret, kan det være en lidt svært opgave. Jeg opterede selv på få timers søvn de fleste af dagene og de lokale caférs cafe latte var min bedste ven!
  2.  Hvilket looks skal du have på? Hvis du arbejder med en masse forskellige mærker og de fleste af dem vil klæde dig på kan det være svært at vælge hvilket mærke der vil være det rigtige til modeugen. Jeg tænker altid selv hvilket mærke jeg har mest personlig relation til og hvilke designs jeg helt ser mig selv i til modeugen. Jeg endte med en af dagene også have et design på som jeg selv i samarbejde med min mor havde designet.
  3. Panik! Nej jeg panikker ikke under modeugen men det er der en hel masse andre mennesker fra branchen der gør. Jeg vil nødig få modeugen til at fremstå som 2. verdenskrig, men nogen gange kan selv JEG blive overrasket. Jeg kan denne modeugen berette om alt fra backstage møder jeg var blevet inviteret til af designere selv, som med en masse råben blev aflyst på stedet da ” Det havde designeren da overhovedet ikke tid til!!” På trods af jeg selv var blevet inviteret derhen. Jeg gik væk fra backstage området med et smil og lod det ikke røre mig. Men det skal lige siges at der er nogle mennesker der håndtere stress ekstremt dårligt og det kommer i den grad til udtryk under modeugen. Jeg oplevede også at blive nægtet adgang til et modeshow, hvilket også var en helt ny ting jeg kom ud for. Det var grundet meget dårlig teamwork fra den anden parts side. ja der er mange sjove ( og ikke så sjove) historier fra modeugen jeg kunne lavet et helt indlæg om!
  4. Husk at blogge og instagramme og snappe! Når man som jeg selv har 2 telefoner – 20 mails der skal svares på – og man samtidig gerne vil snappe og instagramme og blogge kan problemet blive hvornår det skal gøres, under modeguen. En del af mine følgere på instagram er fra USA derfor skulle tidspunkterne passe med at de er op til 9 timer bagud. Det resulterede i en timing der skule inkludere mine danske og amerikanske følgere alle fik et indblik i den danske modeuge, derfor blev der postet op mod 5-6 billeder om dagen, som alle skulle i gennem 5 filtre og 3 lysnings apps også skulle der snappes alt i mens det hele skete. Jeg er bestemt ikke ked af at modeugen kun er 2 gange om året, samtidig jeg vil ikke udelukke jeg på et tidspunkt tager til nogle af de andre landes modeuger, hvilket kan gøre jeg ender med at tage til 4-5 modeuger om året
  5. Hvor skal vi sidde? Den endeløse kamp om hvor de forskellige mennesker skal side til modeshowsne. Dette er som sådan ikke noget jeg har meget imod, men det er bemærkelsesværdigt og jeg ville gerne have det med som et punkt på denne liste. Ser i der er mange der vil med til de forskellige modeshows og listen af inviterede er ikke særligt lang. Folk vil gå langt for at komme ind. Vi snakker alt fra at udgive sig for at være en anden person, til at sige man er plus one til en man aldrig har mødt Ja listen af lang. Når man så er inde til selve showet begynder kampen om pladserne. Der er en vis ”prestige” forbundet med at have en siddeplads til de forskellige show. Hvis man har en plads på første række, ja så skal man have en hvis betydning. Jeg måler ikke rigtig mig selv op i ting som hvor jeg sidder henne. Jeg har til denne modeugen både siddet første række flere gange og jeg har stået op flere gange.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Dyrberg/kern Mens Collection