Video - Closet Confidential Tag with Tradono

Min hudfarve skyld i mistet samarbejde…

img_6283

Lad mig starte med at sige at de færreste bloggere ville røre ved dette emne, da der altid er en masse stærke holdninger forbundet til dette emne. Dette indlæg er mest for at fortælle om en episode jeg havde for et godt stykke tid siden. Grunden til jeg først nu nævner episoden, er fordi at jeg ikke som sådan blev stødt over den, men mest bare gerne ville fortælle om den. Lad mig starte ud med at sige at der findes rigtig mange bloggere i Dk, mørke som lyse. Dog er der flest bloggere med skandinavisk udseende, hvilket er klart da vi er i skandinavien. Jeg har aldrig nogensinde af nogen i branchen, følt mig forskelsbehandlet, fordi jeg er mørk i huden, hverken af bloggere eller af andre i branchen. Det er ret vigtigt for mig at gøre dette meget klart, da dette indlæg på ingen måder handler om at jeg er blevet behandlet dårligt pga. min hudfarve, men derimod om en episode hvor jeg blev forskelsbehandlet på grund af den.

 

Som de fleste af jer nok ved, så er der utrolig mange mærker i Danmark, nogle af dem er internationale andre sælges kun i Danmark. Hvert mærke har også sit look og sit præg på hvordan tøjet designes, kampagnerne til deres tøj udformes osv. Dette er kun naturligt da alle mærke ellers ville være ens, det er jo netop forskelligheden i mærkerne, der gør dem unikke hver især. Det betyder også at når det kommer til bookning af modeller til de forskellige modeshows, så er der ofte en rød tråd der går igennem. Den røde tråd kan også være i form af at modellerne har en et hvis look eller hudtone. Hvilket jeg personligt syntes er helt okay, da modellerne og looket skal afspejle mærkets stil og ånd.

 

Som i nok ved er jeg ikke model og denne “episode” har med mig som blogger at gøre.  Jeg havde længe været glad for et mærke, som jeg før har gået med og har haft nogle lækre styles fra. Jeg besluttede mig så at kontakte dette mærke for at høre om de ville være åbne for et samarbejde. Det er stort set aldrig mig selv der kontakter mærkerne, for at høre om de vil samarbejde, men det er altid den anden vej rundt. Derfor vidste jeg selvfølgelig heller ikke hvordan mærket ville reagere og om de havde lyst til at lave et samarbejde med mig.  Jeg fik efter et par dage en mail, hvor der stod at de var glade for min mail og at de satte pris på jeg var glad for mærket. Dog når det kom til et decideret samarbejde med dem, så var de mest på udkig efter  “det skandinaviske look når det kom til bloggeren”. Jeg havde aldrig rigtig prøvet at få sådan en svar før og jeg vidste ikke helt hvordan jeg skulle forstå det. Dog kunne jeg godt se at deres look var meget skandinavisk og at de kun havde brugt lyse modeller. Det er egentlig ikke noget jeg tog personligt eller noget jeg blev ked af det over, for når jeg tænker over det så har hvert sit mærke sin egen stil. Det skal selvfølgelig siges at der er en hav af skandinaviske mærker som med glæde bruger bloggere ikke ser skandinaviske ud. Min pointe er at jeg i sidste ende respekterede det ærlige svar jeg fik og at jeg kender til kampagner hvor der udelukkende brugt brugt bloggere/modeller med en mørk hudfarve. Da det netop passede til den givne kampagne og jeg derfor ikke ser det som noget forkert, at jeg blev valgt fra til denne. Men et valg et firma har taget, da de føler det passede bedst til deres brand.

 

Jeg ved udmærket godt at der er nogen der læser dette indlæg, som vil tænke at det var helt forkert gjort af mærket. Der findes helt sikkert også dem som godt forstår min pointe og kan se hvad jeg mener med dette indlæg. Begge holdninger er lige rigtige, dette var såmænd bare min personlige holdning om denne oplevelse.  

Jeg kommer ikke til at nævne navnet på mærket, da jeg ikke ønsker at hænge nogen ud. 

4 kommentarer

 • Jeg elsker dit indlæg og stor respekt fra min side af, at du ikke har noget ondt til mærket.
  Jeg synes det er super fedt at læse, at du ikke hænger mærket ud!
  Stor respekt og jeg elsker din blog!
  😻❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mike Afsharian

   Tak for din kommentar og de fine ord Isabella 🙂

   Takker og kunne som sagt ikke finde på at hænge nogen ud på min blog og har heller aldrig gjort det.

   God aften.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pyha. Troede lige jeg skulle til at læse et indlæg med racismekortet. Men hvor blev jeg glad, da jeg fandt ud af at det var et indlæg med forståelse og indsigt. At brands er lige så forskellige og vil lige så forskellige ting som vi er mennesker. Jeg er selv i modebranchen, og der kan rødhårede blive valgt fra hvis det er et blond look vi vil have, eller en korthåret pige, da det er en langhåret der skal bruges.

  Sådan er det jo og andre gange er dem omvendt hvor netop du (Os alle) er den perfekte til netop den opgave.

  Rigtig god tirsdag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mike Afsharian

   Tak for din kommentar Kasper 🙂
   Jeg kan høre du har forstået min pointe og din kommentar er lige præcis hvad dette indlæg handler om!

   God aften til dig også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Video - Closet Confidential Tag with Tradono